Uitstekend

LED VerlichtingLED Verlichting

Led verlichting, het blijft een onderwerp waar veel consumenten en verlichtingspecialisten gemengde gevoelens over hebben. Hier willen wij antwoord geven op uw vragen over led verlichting.

Lang niet iedereen is op dit moment overtuigd van het nut van led verlichting.

  • is het wel echt zoveel milieuvriendelijker dan de gloeilamp
  • geven led lampen wel mooi licht
  • zijn led lampen dimbaar

LED lampen en milieu
Allereerst de vergelijking tussen LED en de andere lichtbronnen. Over de gehele levenscyclus is de led lamp echt veel beter voor het milieu. Voor één led lamp moeten qua levensduur twintig gloeilampen gemaakt worden. Die moeten allemaal gemaakt en vervoerd worden, wat allemaal een belasting voor het milieu oplevert!

LED lampen en kwaliteit
De kwaliteit van de led lamp is de laatste jaren enorm verbeterd. Er zijn de afgelopen jaren enorm veel aanbieders van “slechte” led lampen geweest. Door deze aanbieders hebben veel consumenten een slechte ervaring met led lampen. Het lelijke licht en de vele uitval hebben ervoor gezorgd dat veel gebruikers zich negatief uitspreken over led lampen.

Er zijn in vele situaties al op een goede manier led lampen toe te passen. Het is wel aan te raden om in overleg met uw adviseur te bepalen of de led lamp de gewenste oplossing is voor het probleem.

Hieronder twee voorbeelden:

De hanglamp boven uw eettafel
In de meeste situaties is het wenselijk om deze lamp toe te passen in combinatie met een dimmer. Veel armaturen hebben traditionele fittingen en hiervoor bestaan vaak al passende led lampen of spaarlampen, die toegepast kunnen worden met een dimmer. Licht technisch is dit vaak niet de meest optimale oplossing. Het licht is toch vaak witter dan de “ouderwetse” gloeilamp. Veel consumenten kiezen hier dan ook nog voor de traditionele gloeilamp.

Er komen steeds meer armaturen met geïntegreerde led technieken. Vaak zijn deze lampen dimbaar, ofwel met een dimmer op het armatuur of met een muurdimmer! De lichtkleur is ook al zeer verbeterd en veel consumenten kiezen derhalve voor deze armaturen. In veel gevallen is de led ook vervangbaar en dit wordt als zeer prettig ervaren.

De buitenverlichting
Deze armaturen worden vaak niet gedimd en hier wordt vaak gekozen voor een spaar- of een led lamp. De iets wittere uitstraling van deze lichtbronnen geeft in dit toepassingsgebied vaak geen nadelen. De voordelen van het energieverbruik en de langere levensduur zijn dermate doorslaggevend om hier te kiezen voor besparende oplossingen.

Conclusie
Door de komst van nieuwe led technieken wordt de toepasbaarheid van het product aanzienlijk vergroot. De komende jaren zullen steeds meer led oplossingen gevonden worden. Op dit moment zal in veel gevallen nog niet voor led gekozen worden.

Wij staan graag voor u klaar om u te adviseren welke oplossing voor uw diverse situaties de juiste is!